Η σελίδα αυτή δεν είναι διαθέσιμη μέσω του Internet Explorer 6.

H έκδοση 6.0 του Internet Explorer, που χρησιμοποιείτε, είναι ένα πρόγραμμα με πολλά προβλήματα και κενά ασφαλείας και δεν υποστηρίζεται πλεόν απο τα σύγχρονα websites.

Σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε την έκδοση του Internet Explorer σε 8.0 ή να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο εναλλακτικό browser:

Ερωτηματολόγια Ενδιαφερόντων

Τo Ερωτηματολόγιo Ενδιαφερόντων είναι ιδιαίτερα χρήσιμo για τους ανθρώπους που αναφέρουν ότι είναι αναποφάσιστοι για τους επαγγελματικούς τους στόχους.

Τα ενδιαφέροντα αναφέρονται στις δραστηριότητες που μας αρέσει να επαναλαμβάνουμε στη ζωή μας. Εκδηλώνονται μέσα από δραστηριότητες που αναλαμβάνουν ευχαρίστως οι άνθρωποι, μέσα από τα αντικείμενα στα οποία δίνουν αξία και από το είδος της συμπεριφοράς τους.

Το Ερωτηματολόγιο Ενδιαφερόντων ΟVIS περιέχει 253 προτάσεις που περιγράφουν πραγματικές δραστηριότητες και καθήκοντα διαφόρων επαγγελμάτων. Το ερωτηματολόγιο βοηθάει το άτομο να συνδέσει το ενδιαφέρον του για συγκεκριμένες δραστηριότητες με πληροφορίες γύρω από διάφορα επαγγέλματα.

Οι στόχοι οι οποίοι μπορούν να επιτευχθούν από τη χρήση του ερωτηματολογίου Ενδιαφερόντων είναι οι ακόλουθοι:
  • παρουσιάζουν μη γνωστά επαγγέλματα,
  • αυξάνουν τη γνώση του κόσμου της εργασίας,
  • προάγουν τη γνώση γύρω από τα ενδιαφέροντα και τα ταξινομούν,
  • προκαλούν σκέψεις για τη σταδιοδρομία και την εξερεύνηση των επαγγελμάτων,
  • αυξάνουν το ρεαλισμό στους επαγγελματικούς στόχους του ατόμου,
  • επιβεβαιώνουν την ορθότητα των αποφάσεων σε άτομα που ήδη έχουν κάνει δοκιμαστικά σχέδια,
  • διευκολύνουν την επίλυση συγκρούσεων και τη λήψη αποφάσεων σε οικογενειακό πλαίσιο.

Δείγμα Διαγράμματος
Δείγμα Έκθεσης

Στο ερωτηματολόγιο ενδιαφερόντων που συμπλήρωσες, κλήθηκες να υποδείξεις τις δραστηριότητες με τις οποίες θα επιθυμούσες να ασχοληθείς επαγγελματικά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχεις ιδιαίτερη προτίμηση στους παρακάτω τομείς δραστηριοτήτων :

1. APIΘMHTIKA/YΠOΛOΓIΣTIKA EΠAΓΓEΛMATA         

Σε ενδιαφέρει να ασχολείσαι με υπολογισμούς και πράξεις για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων, καθώς και την διερεύνηση και ερμηνεία οικονομικών στοιχείων.

Eνδεικτικά, μπορούμε να αναφέρουμε τα παρακάτω επαγγέλματα: Προγραμματιστής & αναλυτής H/Y, αναλυτής συστημάτων, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, σύμβουλος επενδύσεων, στατιστικός, λογιστής, ελεγκτής, υπεύθυνος πιστωτικού ελέγχου, κλπ.

2. NOMIKA ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Σε ενδιαφέρει η απονομή και η λειτουργία της δικαιοσύνης. Tα άτομα που απασχολούνται στο χώρο αυτό συμβουλεύουν τους άλλους πάνω σε νομικά ζητήματα. Άλλοι παρίστανται σε δίκες ως δικηγόροι υπεράσπισης ή δημόσιοι κατήγοροι. Άλλοι ακολουθούν δικαστική καριέρα και εργάζονται στο δικαστικό σώμα, ως ειρηνοδίκες, εισαγγελείς, δικαστές κλπ. Άλλοι τέλος εργάζονται ως συμβολαιογράφοι. Πανεπιστημιακή εκπαίδευση και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος είναι απαραίτητη για τα επαγγέλματα του κλάδου αυτού.

Aντιπροσωπευτικά επαγγέλματα είναι: Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος, δικαστικός, εισαγγελέας, ειρηνοδίκης, συμβολαιογράφος, κλπ.

3. ΔIOIKHTIKA

Σε ενδιαφέρει ένα επάγγελμα που θα σου δίνει τη δυνατότητα να ηγείσαι άλλων, ασκώντας επιρροή και κατευθύνοντάς τους. Tα άτομα του χώρου αναλαμβάνουν την οργάνωση και τη διοίκηση μεγάλων ιδιωτικών ή κρατικών επιχειρήσεων. Συχνά οργανώνουν και ελέγχουν την δουλειά άλλων ανθρώπων που βρίσκονται υπό την εποπτεία τους.

Eνδεικτικά, μπορούμε να αναφέρουμε τα παρακάτω διοικητικά επαγγέλματα: Διοικητικό στέλεχος επιχείρησης, διευθυντής καταστήματος, υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου, υπεύθυνος παραγωγής, διευθυντής προσωπικού, υπεύθυνος εισαγωγών/εξαγωγών, πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου, κλπ.

4. EΠIKOINΩNIA          

Σε ενδιαφέρει η επικοινωνία με τους συνανθρώπους σου μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Oι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα αυτό μπορεί να γράφουν, να εκδίδουν ή να μεταφράζουν ιστορίες ή άρθρα, να συγκεντρώνουν, οργανώνουν, ταξινομούν και διευθετούν βιβλία και υλικό για βιβλιοθήκες, ειδησεογραφικά πρακτορεία, τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς, ή να αναλύουν και καταγράφουν στοιχεία για την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Eνδεικτικά, μπορούμε να αναφέρουμε τα παρακάτω επαγγέλματα: Δημοσιογράφος, κειμενογράφος, μεταφραστής, συντάκτης, στέλεχος μέσων μαζικής ενημέρωσης, copy writer, εκδότης, σεναριογράφος, βιβλιοθηκονόμος, ερευνητής ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, ανθρωπολόγος, κλπ.


 

0
0
0
s2sdefault