Η σελίδα αυτή δεν είναι διαθέσιμη μέσω του Internet Explorer 6.

H έκδοση 6.0 του Internet Explorer, που χρησιμοποιείτε, είναι ένα πρόγραμμα με πολλά προβλήματα και κενά ασφαλείας και δεν υποστηρίζεται πλεόν απο τα σύγχρονα websites.

Σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε την έκδοση του Internet Explorer σε 8.0 ή να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο εναλλακτικό browser:

Αρχική :: Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Επαγγελματικός Προσανατολισμός για εφήβους

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για Ενήλικες

e-mellon: Προσανατολισμός On line

Πληροφορίες για Συμβούλους

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού™ (ΚΕΠ™) παρουσίασε το 1993 το πρώτο ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ελλάδα.


Όλα αυτά τα χρόνια παρέχει υπηρεσίες εξατομικευμένου Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε όλη την Ελλάδα, σε ιδιώτες και ένα πλήθος φορέων, που περιλαμβάνουν:

 • Σχολεία (Γερμανική Σχολή Αθηνών, Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, Εκπαιδευτήρια Κωστέας-Γείτονας, Εκπαιδευτήρια Πλάτων, Διαπολιτισμικό Λύκειο Βαρυμπόμπης κτλ)     
 • Φροντιστήρια (Πουκαμισάς, Άνοδος, Δομή-Δίκτυο, Συνεκπαίδευση, Θεσμός, Προπύλαια, Λαζαρίδου, Αρχέτυπο, Πυρσός, Νόηση κτλ)     
 • Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Βόλου, Δήμος Βριλησσίων, Δήμος Μελισσίων, Νομαρχία Άρτας κτλ)     
 • Καθώς και στα παιδιά εργαζομένων δημόσιων και ιδιωτικών Οργανισμών (Τράπεζα Ελλάδος, Εθνικό Τυπογραφείο, Vodafone, κτλ)     


Επιπλέον,
διοργανώνει συστηματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια με αντικείμενο τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας στα οποία έχουν μετεκπαιδευτεί πάνω από 500 Σύμβουλοι απόφοιτοι ΑΕΙ.Το ΚΕΠ™ έχει στο ενεργητικό του πολλές πρωτοποριακές δραστηριότητες:

 • Το 1996 εγκαινίασε τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων για Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, σε όλα τα προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης που υλοποιούσε το Υπουργείο Παιδείας σε όλη την Ελλάδα.
 • Το 1997 επελέγη ως έλληνας εταίρος της OIPartners της τότε μεγαλύτερης κοινοπραξίας Συμβούλων Σταδιοδρομίας στον κόσμο.
 • Το 1998 συγκάλεσε στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό συνέδριο των φορέων Συμβούλων Σταδιοδρομίας, όπου λάνσαρε για πρώτη φορά στη χώρα μας τις Υπηρεσίες Επαγγελματικής Μετάβασης (Outplacement) παρουσία του τότε προέδρου της ΓΣΕΕ, του τότε προέδρου του ΕΒΕΑ και του τότε Υφυπουργού Εργασίας.
 • Το 1999 συνέγραψε για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο τον πρώτο Οδηγό Επαγγελμάτων με 400 επαγγελματικές μονογραφίες.
 • Το 2000 συνέθεσε τις πρώτες μονογραφίες επαγγελμάτων για τον ΟΑΕΔ.
 • Το 2001 ανέλαβε την εθνική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci για τη σύνδεση κατάρτισης-απασχόλησης.
 • Το 2002 ανέλαβε το πρόγραμμα PHOENIX Εκπαίδευσης Διαπολιτισμικών Συμβούλων με εκπαιδευτές από την Ιταλία και την Ολλανδία.
 • Το 2003 παρείχε εξατομικευμένες υπηρεσίες σε όλους τους μαθητές των πολυπολιτισμικών σχολείων της Αθήνας.
 • Το 2004 αξιολογεί τη δραστηριότητα του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιά & εγκαινιάζει συνεργασία με τα Γραφεία Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Φλώρινας.
 • Το 2005 ολοκληρώνει τη συγγραφή των πρώτων μονογραφιών επαγγελμάτων για το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
 • Την περίοδο 2006-2008 στελέχη του συμμετέχουν στην εκπόνηση των μελετών που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας για τη χάραξη της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.


Το ΚΕΠ είναι μια δραστηριότητα της ISON Psychometrica. H ISON είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου για τον Εκπαιδευτικό και Επαγγελματικό Προσανατολισμό (AIOSP) και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Φορέων Σταδιοδρομίας (CFI).

Επιπλέον, συνεργάζεται και φέρνει αποκλειστικά στην Ελλάδα τις μεθοδολογίες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Μιννεσότα.

Η ISON έχει επίσης συνεργασίες με το Society for Human Resource Management (SHRM), το European Association of Management (SESIOS) και είναι μέλος του Δικτύου FEDORA και του International Coach Federation (ICF).


Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Κηφισίας 31, Αμπελόκηποι, Αθήνα
Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλ. 210 6464711, 210 6464301 


 


Εγγραφή στο newsletter

Ακολούθηστε μας στο Facebook